Головна  →  Новини  →  8 травня 2020

Дарницьких ветеранів привітали з 75-річчям з Дня завершення Другої світової війни

Дарницьких ветеранів привітали з 75-річчям з Дня завершення Другої світової війни

75 років - це доволі тривалий термін, який відділяє нас від того страшного часу. Багато з живих нині 98 ветеранів з Дарницького району пішли добровольцями на фронт у 17-18 років та воювали до самого закінчення війни.

Саме вони – ті люди, які пройшли цей важкий шлях та мають про що розповісти молоді.

Так, в Дарницькому районі через загрозу поширення коронавірусу, учасники бойових дій – особи з інвалідністю внаслідок війни, в індивідуальному порядку отримали пам’ятну медаль «За бойові заслуги. 75 років перемоги над нацизмом».
Таке рішення прийнято з врахуванням похилого віку та стану здоров’я ветеранів, а також у зв’язку з діючими обмеженнями в місті Києві щодо протидії поширенню коронавірусу.

Дарницька райдержадміністрація організувала спеціальні групи для вручення медалей.
В групи включені члени Ради волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації та працівники апарату Дарницької РДА.

На даний час Дарницьким ветеранам вже вручено 37 медалей та квіткові композиції, які на безоплатній основі були надані компанією «Камелія» - однією з провідних національних корпорацій квітів. Ця компанія долучилася до ініціативи Ради волонтерів при Дарницькій РДА на чолі з Раїсою Шматко, щодо привітань ветеранів.

Ветерани були дуже схвильовані та дякували за турботу та увагу.

Знак народної пошани — пам’ятну медаль «За бойові заслуги. 75 років перемоги над нацизмом» — розробив директор Виробничо-творчого об’єднання «Орден», голова Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» Олександр Сопов.
Медаль виготовлять коштом ВТО «Орден» для нагородження громадян України — безпосередніх учасників бойових дій під час Другої світової війни 1939-1945 років.

Перейти до спискуВерсiя для друку