Головна  →  Новини  →  13 лютого 2020

В Дарницькому районі може з'явитися сквер та каплиця імені Любомира Гузара, а також алея "Моральних авторитетів українців"

В Дарницькому районі може з'явитися сквер та каплиця імені Любомира Гузара, а також алея "Моральних авторитетів українців"

Дарницький район реалізує важливий національно-патріотичний, просвітницький проєкт.

27 лютого 2020 року, о 15:00, у приміщенні Публічної бібліотеки 160 сімейного читання (проспект Петра Григоренка, 22/20), відбудеться презентація та громадське обговорення проєкту скверу моральних авторитетів українців, який може з’явитися в районі вулиць Анни Ахматової, Урлівської та Княжого Затону.

Хто зараз може бути для суспільства справжнім моральним авторитетом і яким він має бути? Це той, хто перш за все діє згідно своїх сформованих моральних принципів, а не за ідеологічними чи ситуативними моментами.

Українці завжди з великою цікавістю прислухалися до Любомира Гузара. Саме тому майбутня алея «Моральних авторитетів українців» з розміщенням меморіалу каплиці буде названа в честь предстоятеля УГКЦ Патріарха Любомира Гузара.

На зустрічі планується обговорити питання вшанування інших відомих українців та образів, зокрема «Героям України», Ліні Костенко, Мирославу Мариновичу, Семену Глузману та Мустафі Джемильову.

Щиро запрошуємо на зустріч! Під час громадського обговорення пропонуємо Вам також надати свої пропозиції, щодо переліку імен, які є моральними авторитетами для українців та заслуговують на вшанування в Дарницькому районі.

Історія виникнення рейтингу моральних авторитетів на які рівняються українці за посиланнями: https://www.pravda.com.ua/columns/2015/06/19/7071804/
https://nv.ua/ukr/publications/rejting-moralnih-avtoritetiv-na-jakih-rivnjajutsja-ukrajintsi-spetsproekt-nv-65187.html

Перейти до спискуВерсiя для друку