Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

На Трухановому острові відбудеться забіг на честь загиблих воїнів АТО

На Трухановому острові відбудеться забіг на честь загиблих воїнів АТО

25 серпня о 10 годині ранку на Трухановому острові відбудеться щорічний забіг Шаную воїнів, біжу за героїв України на честь загиблих воїнів АТО. Учасниками забігу стануть ветерани, родичі загиблих та усі охочі. Також на акції можна буде пожертвувати на лікування пораненим бійцям.

Забіг відбудеться вдруге. Перший щорічний забіг Шаную воїнів, біжу за героїв України відбувся 25 серпня 2018 року в місті Києві, і зібрав понад 300 учасників, серед яких учасники бойових дій на Сході України, родичі, близькі та побратими загиблих воїнів.

«Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав країну, подякувати та підтримати близьких наших героїв. Досвід США 2008 року в США започаткували традицію вшанування пам’яті загиблих американських військових- забіг Run for the Fallen. Рух діє в більшості штатів і забіг став загальнонаціональною традицією. Саме цей факт надихнув Republic започаткувати аналогічну ініціативу в Україні» –  йдеться у повідомленні організаторів.

Забіг відбудеться ще у шести містах – Луцьку, Чернівцях, Запоріжжі, Коломиї, Миколаєві та Сумах. Організатори акції – Міністерство у справах ветеранів України; ГО «Славетні епохи України»; КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції»; та ГО «Українська асоціація інвалідів АТО».

Перейти до спискуВерсiя для друку