Головна  →  герої не вмирають  →  7 жовтня 2014

Юрій Олександрович Пасхалін

Юрій Олексійович Пасхалін

Юрій народився 18.01.1984 року в місті Сміла Черкаської області, де й закінчив загальноосвітню школу. Хлопець любив спорт і був вихованцем Школи олімпійських резервів у Харкові, займався штангою. В останні роки разом з сім’єю мешкав у Києві.

В житті Юрій був справедливою, розумною, начитаною, доброю людиною. Чоловік підтримував хвилю протестів, які відбувались на Майдані. Разом з колегами та друзями був присутній на Революції Гідності.  19 лютого 2014 року отримав три вогнепальні поранення в спину і одне - з пневматичної зброї. Першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Шевченка, проте врятувати Юрія не вдалося.

Похований в селі Носачів Смілянського району Черкаської області. На похорони прийшло декілька сотень людей. Після прощального слова священика і друзів загиблого, прозвучала сальва на його честь — залп з двох мисливських рушниць та гвинтівки й пістолета, які зазвичай застосовуються історичними реконструкторами під час імітації відтворення справжнього бою.

Залишив дружину, сина, маму, двох братів і двох сестер.

За місяць до смерті Юрію виповнилося 30 років.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку