Головна  →  Новини  →  16 січня 2014

Дарниця святкує 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка

Дарниця святкує 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка

Відповідно до реалізації в регіонах завдань Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка 16 січня 2014 року в Публічній бібліотеці №160 сімейного читання відбулось святкове літературно-містецьке свято «Реве, стогне хуртовина, котить, верне полем: зима у творчості Кобзаря», яке розпочало цикл районних заходів, присвячених відзначенню ювілею великого Кобзаря.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Дзюба Василь Маркович, який в своєму виступі підкреслив значення Шевченка в історико-літературному минулому і сучасній культурі сьогодення та поділився планами святкування ювілею в Дарницькому районі. Директор ЦБС Головата Оксана Володимирівна наголосила на необхідності залучення дарничан до спадщини Великого Кобзаря.

У виконанні учнів музичної школи № 21 та ДШМ № 4 прозвучали пісні на вірші Шевченка, учасники драматичного гуртка СЗШ № 309 підготували поетичну композицію «Реве, стогне хуртовина, котить, верне полем: зима у творчості Кобзаря».

Почесним гостем заходу став український актор театру та кіно, поет, державний діяч, Народний артист України, член Національної комісії ЮНЕСКО, Національної спілки театральних діячів, Національної спілки кінематографістів, автор численних збірок поезій - Биструшкін Олександр Павлович. У його неперевершеному виконанні прозвучали уривки з поем Т.Г.Шевченка. Захід супроводжувався переглядом відео-презентації «Вічна слава Кобзаря» та оглядом літератури біля книжкової виставки «Безсмертних дум його жива зоря».

Перейти до спискуВерсiя для друку