Головна  →  Оголошення  →  30 серпня 2022

АТ «ДАРНИЦЬКИЙ ЗАВОД ЗБК» (ЄДРПОУ 01373298) повідомляє про наміри отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в процесі своєї діяльності за адресою: м. Київ, Дарницький р-н, вул. Бориспільська, 11

АТ «ДАРНИЦЬКИЙ ЗАВОД ЗБК» (ЄДРПОУ 01373298) повідомляє про наміри отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в процесі своєї діяльності за адресою: м. Київ, Дарницький р-н, вул. Бориспільська, 11

Підприємство спеціалізується на виготовленні виробів з бетону для будівництва, будівельних металевих конструкцій тощо. Підприємство віднесено до другої групи за ступенем впливу об'єкту на забруднення атмосферного повітря, та потребує взяття на державний облік за обсягами потенційних викидів забруднюючих речовин в атмосферу. З метою отримання Дозволу нами була проведена Інвентаризація викидів забруднюючих речовин та розроблені Документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами нашого підприємства. Після висловлювання побажань, Документи у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, буде надано для затвердження у відповідних Державних органах. У результаті проведення вищевказаних робіт встановлено, що на підприємстві налічується сімдесят сім стаціонарних джерел викидів, а саме: труби силосів зберігання в’яжучих матеріалів, пункти розвантаження цементу і щебеню, склади зберігання інертних матеріалів, труби обладнання АЦ, власна АЗС, а також труби обладнання допоміжних цехів: РМЦ, столярний цех, слюсарки, котельня, топочна, лабораторія.

У процесі діяльності підприємства основний вплив на забруднення повітря здійснюють речовини у вигляді твердих суспендованих частинок, оксиди азоту, сірки та вуглецю, сполуки зварювального аерозолю, масло мінеральне, вуглеводні насичені, бензин, а також парникові гази. Загальна потужність викиду підприємства в цілому складає 3,6987195 г/с та 797,799 т/рік (в тому числі діоксиди вуглецю 785,457 т/рік).

Нормативна СЗЗ згідно з ДСП-173 при виробництві будівельної промисловості становить 100 м.
Умови для дотримання СЗЗ підприємства існують. Відповідно до проведених розрахунків розсіювання при одночасній роботі всіх джерел викидів максимальні розрахункові концентрації у приземному шарі атмосфери в частках ГДК по всім речовинах на межі СЗЗ підприємства не перевищують допустимих рівнів (1 ГДК).
Зауваження та пропозиції щодо намірів приймаються в місячний термін після публікації оголошення до Управління екології та природних ресурсів Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за адресою: 04080, м. Київ, вул. Турівська, 28, тел. (044) 366-64-10 (-11), e-mail: [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку