Головна  →  Новини  →  14 жовтня 2021

Сьогодні, 14 жовтня, в Дарницькому районі урочисто відкрили пам'ятник воїнам, загиблим за незалежність і територіальну цілісність у ході антитерористичної операції на сході країни

Сьогодні, 14 жовтня, в Дарницькому районі урочисто відкрили пам'ятник воїнам, загиблим за незалежність і територіальну цілісність у ході антитерористичної операції на сході країни
Пам’ятник розташовано в сквері імені Кошиця, біля Дарницької райдержадміністрації. Нижня частина пам'ятника у вигляді хреста з граніту - символізує Збройні Сили України та всі військові формування, які боронять терени нашої країни. Центральна частина - це колона з нержавіючої сталі, яка зроблена з трьох пластин та створює ефект голограмності, що символізує сучасні методи ведення гібридної війни, яка ніби то є, а ніби то і нема. Зверху - гербовий тризуб у вигляді сокола, який ще з давніх часів є символом України. Він долає двох змій, що символізує боротьбу України з імперськими амбіціями Росії. Про це розповів головний архітектор проєкту Олексій Шевченко.
У церемонії взяли участь родичі загиблих героїв, представники міської та районної влади, ветерани Збройних Сил України та добровольчих батальйонів, члени громадських організацій району, волонтери, депутатський корпус, члени громадської ради при Дарницькій райдержадміністрації, прості жителі Дарниці, які пам’ятають і шанують подвиг полеглих дарничан.
Під час церемонії відкриття пам'ятника народна депутатка України Леся Забуранна зазначила, що даний пам'ятник - це буквально крапля нашої вдячності, шани та поваги яку громадяни відчувають за всіх героїв-атовців.
Заступниця голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда, в свою чергу наголосила, що в місті Києві 32 тисячі учасників АТО та 400 родин киян, які втратили когось зі своєї сім'ї.
Голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута у своєму слові підкреслив, що така подія, як відкриття пам’ятника – це те, що об’єднує всіх людей, всіх дарничан.
"Сьогодні ми зібралися на цьому місці і освятили пам'ятник, який дуже хотілося б, щоб став не лише місцем пам'яті і меморіалом, а й пам'ятним знаком, який би надихав майбутні покоління, а головне молодь, на подвиги та розбудову нашої держави.
Мене сьогодні переповнюють емоції, що спорудження пам'ятника нас всіх об'єднало, це була гарна ідея і гарна реалізація. Більшість присутніх сьогодні людей приймала участь у втіленні задуманого у життя. Бажаю нашій державі процвітання, наших захисників на фронті нехай береже Господь Бог, а вони бережуть нас", - зазначив Ярослав Лагута.
Депутат Київської міської ради Микола Конопелько відзначив дарничан, які разом з іншими українцями виборюють своє право на самостійне, вільне життя дорогою ціною. І лише народна пам’ять робить імена воїнів, що поклали свої життя на вівтар незалежної та соборної України, безсмертними.
Світлу пам’ять воїнів, які віддали своє життя, увійшовши в безсмертя, присутні вшанували хвилиною мовчання. Освятив пам'ятник отець Олександр, настоятель Храму Святої Великомучениці Катерини на вулиці Бориспільській. Бути гідними подвигу воїнів, що віддали своє життя за нас, від імені кожної родини Дарниці, яка втратила члена сім'ї закликала дружина загиблого воїна Дмитра Кузьміна - Зоряна Кузьміна та подякувала керівництву Дарницької райджержадміністрації у реалізації встановлення пам'ятника.
Дякуємо всім причетним до важливої справи!
Перейти до спискуВерсiя для друку