КМДА Київська міська державна адміністрація


14 жовтня 2021

14 жовтня 2021 року ми відзначаємо важливе державне свято — День захисників та захисниць України

14 жовтня 2021 року ми відзначаємо важливе державне свято — День захисників та захисниць України

Влітку цього року, свято набуло не тільки нової назви, а й нового сенсу, оскільки Україну боронять не лише чоловіки — 15,6% кількості української армії становлять жінки.

І в цей день ми вшановуємо героїзм всіх тих, хто захищав та захищає незалежність нашої держави. Тож цього дня я хочу закликати дарничан привітати та подякувати усім захисницям та захисникам незалежно від статі, віку, віросповідання.

14 жовтня також є християнським святом Покрови Богородиці. Ще за козацьких часів свято мало назву Козацька Покрова. Вона була покровителькою січовиків та символізувала захист від ворогів.

Це справжнє свято мужності, самовідданості й благородства, якими володіють справжні захисники України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

З нагоди свята вітаю усіх, хто має високе звання захисника та захисниці України! Це зокрема 68 призовників-дарничан призваних на строкову військову службу протягом весняного призову 2021 року.

Сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам, батькам та матерям. Зичу вам міцного здоров’я, добра, щастя, злагоди Вам та вашим родинам! Ви сильні, стійкі, сміливі й хоробрі.

Вічна подяка та слава 35 захисникам-дарничанам, учасникам АТО та Євромайдану, які віддали найцінніше – своє життя за нашу свободу та мирне життя на українській землі. Ви – наша гордість, честь та вічна слава!

Слава Україні!

З повагою                                                                     Ярослав Лагута



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.