Головна  →  Оголошення  →  25 травня 2021

Оприлюднення інформації про податкових боржників Дарницького району

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що станом на 01.05.2021 у Дарницькому районі м. Києва обліковується 8 540 платників-боржників фізичних осіб, загальна сума податкового боргу по яких складає 132 422 417,90 грн (в тому числі до місцевого бюджету 74 173 505,45 гривень).
Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що відповідно до статті 87.1 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями) (далі-Кодекс), джерелами самостійної сплати грощових зобов'язань або погащення податкового боргу платника податків є будь-які власні кощти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інщих джерел, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів.
Сплату грощових зобов'язань або погащення податкового боргу платника податків з відповідного платежу може бути здійснено також:
а) за рахунок надміру сплачених сум такого платежу (без заяви платника);
б) за рахунок помилково та/або надміру сплачених сум з інших платежів (на підставі відповідної заяви платника) до відповідних бюджетів з урахуванням особливостей, визначених у пункті 43.4 1 статті 43 цього Кодексу;
Разом з цим. Головне управління ДПС у м. Києві наголощує на правильності заповнення розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску тощо, відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 року № 666, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.08.2015 за № 974/27419.
Зокрема при сплаті податків, зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску тощо в рахунок погащення податкового боргу в розрахунковому документі у поле «Призначення платежу» зазначається код виду платежу - 140 (надходження до бюджету кощтів у рахунок погащення податкового боргу).
Перевірити етан розрахунків з бюджетом та отримати інформацію щодо наявності/відсутності заборгованості перед бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси), або скориставшись електронними сервісами податкової служби у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету на офіційному веб-порталі ДПС України, з використанням електронного цифрового підпису (адреса; cabinet.tax.gov.ua).
Враховуючи викладене, з метою, зменшення кількості боржників та скорочення податкового боргу Головне управління ДПС у м. Києві просить розмістити дану інформацію на офіційному порталі Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації а також на інформаційних стендах.
Крім того. Головне управління ДПС у м. Києві надає переліки фізичних осіб, фізичних осіб - підприємців, у яких обліковується податковий борг станом на 01.05.2021 , для розміщення на офіційному порталі Дарницькоурайонної в м. Києві державної адміністрації та на інформаційних стендах.

Перейти до спискуВерсiя для друку