КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2021

Понад 35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС

Понад 35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС
26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної планетарної катастрофи. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.
До ліквідації наслідків аварії були залучені тисячі фахівців різних професій! Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі - усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога.
Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості. Тож у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь.
Не оминула ця катастрофа і дарничан. На сьогодні в районі проживає 5250 ліквідаторів та 4033 особи, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, 699 жінок, які отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.
Чорнобиль – це мужність, героїзм та біль не лише ліквідаторів. Усі, кого вони захистили своїм подвигом, пам’ятайте про ту ціну, за яку було збережено життя людей в Україні та Землі.
 
 
З повагою                                                   Ярослав Лагута



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.