КМДА Київська міська державна адміністрація


14 квітня 2021

Новий електрофільтр на Дарницькій ТЕЦ дозволив знизити рівень шкідливих викидів одразу у 80 разів

Новий електрофільтр на Дарницькій ТЕЦ дозволив знизити рівень шкідливих викидів одразу у 80 разів
Сьогодні ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» презентувало вже другий за рахунком сучасний високотехнологічний електрофільтр, який було збудовано в рамках програми комплексної реконструкції існуючого газоочисного обладнання. Його запуск допоміг знизити рівень шкідливих викидів на Дарницькій ТЕЦ більш, ніж у 80 разів.
На презентацію ІІ -го етапу програми завітали представники Київської міськдержадміністрації на чолі з мером Києва Віталієм Кличком, а також голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута та його перший заступник Микола Калашник.
«Сьогодні ми на власні очі переконалися, що поетапна реконструкція газоочисних установок на Дарницькій ТЕЦ триває. Адже підвищення екологічної безпеки жителів лівобережжя - це одне з першочергових завдань влади. І наступна ціль – спорудження третього електрофільтру вже цього року з подальшим закриттям золовідвалу на вулиці Здолбунівській у Дарницькому районі столиці», - зазначив Віталій Кличко.
Наступний ІІІ електрофільтр почнуть споруджувати вже цього місяця та встановлять до кінця 2021 року. Також у рамках поетапної реконструкції ТЕЦ планується будівництво установок сіркоочищення та азотоочищення.
"Рекультивація золовідвалу – озера «Гарячка», є надзвичайно важливої ціллю для покращення екологічного стану Дарницького району для його мешканців.
Будівництво нового фільтру – другий крок у реалізації глобальних планів з реконструкції ТЕЦ і надзвичайно важливо для дарничан", - зазначив Ярослав Лагута.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.