Головна  →  Новини  →  5 квітня 2021

Всеукраїнське змагання шкіл з безпеки дорожнього руху "Хештег-Марафон #SafetyChallenge#Love30"

В Україні з 15 квітня по 15 червня 2021 року вдруге проходитиме Всеукраїнське змагання шкіл з безпеки дорожнього руху “Хештег-Марафон #SafetyChallenge#Love30”, яке реалізується в рамках Національної програми “Traffic Challenge” та ІІ Десятиріччя дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН. Проєкт проходитиме за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту Патрульної поліції.

Хештег#Love30 – це гасло цьогорічного Всесвітнього тижня з безпеки дорожнього руху, який проходитиме 17-23 травня. Його використання демонструє активну позицію України у підтримці світових трендів в сфері безпеки дорожнього руху та слідування вимогам Стокгольмської декларації, прийнятої 2020 року урядами світу задля спільної злагодженої боротьби зі смертністю та травматизмом на дорогах.

Хештег-Марафон #SafetyChallenge – це змагання шкільних команд з усієї України. Команди проводитимуть громадські молодіжні акції з безпеки дорожнього руху за участю школярів усіх вікових категорій, а також вихователів та батьків. Фото-та відео-звіти про виконання кожного етапу  команди публікуватимуть у Facebook та Instagram з хештегами #SafetyChallenge та #Love30.

Цілями Хештег -Марафону є:

  1. Стимулювати поширення якісної освіти з дорожньої безпеки.
  2. Заохотити дітей та молодь активно втручатися з питання власної безпеки.
  3. Масово та оперативно підняти рівень безпекової грамотності населення України.

Графік проєкту: реєстрація команд проходитиме з 25 березня по 12 квітня 2021 року.

І етап: 15 квітня-29 квітня. «Моя безпека на дорозі!» Діти молодшого шкільного віку проводять культурні заходи про безпеку на дорозі на відкритому повітрі.

ІІ етап: 30 квітня-14 травня. Освітній марафон – проведення тренінгів для школярів, педагогів та батьків з безпеки руху та надання домедичної допомоги.

ІІІ етап: 17 травня-23 травня. #Love30. Громадські акції на підтримку безпеки мікромобільної спільноти (користувачів персонального транспорту), пішоходів, людей старшого віку та людей з інвалідністю на дорогах. Акції організовуються дітьми середньої та старшої школи.

Підбиття підсумків: 1 червня – 15 червня.

Переможці отримають:

  1. Командам – переможцям профінансують проєкти з поліпшення безпеки руху:

1 місце – 50 тисяч грн, 2 місце – 20 тисяч грн, 3 місце – 10 тисяч грн.

  1. Передбачені додаткові цінні призи у спеціальних номінаціях.
  2. 100 шкіл буде забезпечено комплектами світловідбиваючих жилетів.

Оголошення остаточних результатів 15 червня 2021 року.

Посилання на реєстраційну форму https://forms.gle/6Zp1iZMWZbox7JFz6

Перейти до спискуВерсiя для друку