КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2021

У Києві СБУ попередила збут контрафактних цигарок на мільйони гривень

Як повідомили в прес-центрі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області Служба безпеки України заблокувала механізм реалізації контрафактної підакцизної продукції у столиці. Під час обшуків у ділків вилучено партії цигарок сумнівного походження на понад 700 тисяч грн.

За попередніми даними досудового розслідування, незаконний бізнес організували п’ятеро мешканців Києва. Товар для продажу вони отримували від своїх спільників з різних регіонів, у тому числі поштовими сервісами. Отриману продукцію ділки реалізовували через 30 торгових точок у Дніпровському та Дарницькому районах.

Під час обшуків за адресами зберігання товару, його реалізації, а також за місцями проживання ділків виявлено:

- майже 23 тисячі пачок цигарок без марок акцизного збору,

- 250 тисяч доларів, ймовірно одержаних незаконним шляхом,

- чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконного бізнесу.

Наразі контрафактний товар передано на відповідальне зберігання, готується клопотання про накладення арешту на вилучену валюту, встановлюються джерела надходження продукції до столиці.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.