Головна  →  Новини  →  19 лютого 2021

Ми пам’ятаємо і шануємо подвиг кожного Героя!

Ми пам’ятаємо і шануємо подвиг кожного Героя!
Шановні дарничани!
Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу України та гідність її народу, – віддавши за нього життя.
20 лютого 2014 року стало своєрідною точкою неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством.
Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти, які загинули навесні 2014 року внаслідок діяльності проросійських бойових угруповань на сході та в центрі України.
Серед них наш дарничанин Юрій Пасхалін. Він був одним з евакуйованих 19 лютого 2014 року з Будинку Федерації профспілок, де розміщувались Штаб національного спротиву, харчові, побутові та медичні склади, координаційний та інформаційний центри, кухні та медпункт. Юрій Пасхалін, який у проміжку між 00:00 та 01:00 отримав вогнепальне поранення, помер у лікарні майже одразу після прибуття. Йому було лише 30 років…19 січня 2014 увійшло в історію під назвою Вогнехреща.
Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має нагадувати нам усім, що майбутнє України залежить від вибору та активності кожного.
Вічна слава Героям! І повага кожному, хто боровся і бореться за гідність і майбутнє України. Хто допомагав тоді і підтримує сьогодні патріотів української державності.
 
З повагою                                                   Ярослав Лагута
 
Перейти до спискуВерсiя для друку