КМДА Київська міська державна адміністрація


15 лютого 2021

32-га річниця виведення радянських військ із Афганістану

32-га річниця виведення радянських військ із Афганістану
Саме у цей день, 15 лютого, рівно 32 роки тому завершилося виведення радянських військ із Афганістану.
Перший заступник голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник разом із безпосередніми учасниками бойових дій у Афганістані та представниками ветеранських організацій району вшанували у парку імені "Воїнів-інтернаціоналістів", біля БРДМ-2 (бойова розвідувально-дозорна машина-2) пам’ять усіх полеглих у збройному конфлікті, що тривав майже десятиліття.
Після вшанування усі бажаючі відвідали тематичну виставку у культурно-мистецькому центрі на вул. Сімферопольській, 3/2.
Також, у Палаці культури «Дарниця», з дотриманням усіх карантинних обмежень, Микола Калашник привітав від імені голови Дарницької райдержадміністрації Ярослава Лагути учасників бойових дій в Афганістані почесними подяками та пам’ятними подарунками.
Насамкінець, творчі колективи закладу, подарували присутнім чудовий настрій та незабутні враження – продемонструвавши український колорит і самобутню енергетику.
Українські воїни з честю виконали свій обов'язок, довели вірність присязі, мужність та героїзм, адже лише через афганську війну пройшло близько 160 тис. українців, багато з яких загинули, в тому числі 36 дарничан. За інформацією громадських організацій - у Дарницькому районі наразі проживає близько 1000 учасників учасників бойових дій на території інших держав.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.