КМДА Київська міська державна адміністрація


2 лютого 2021

Дорога майбутнього з’явиться в Дарницькому районі

Дорога майбутнього з’явиться в Дарницькому районі
Сьогодні, в Дарницькій райдержадміністрації презентували ідею спорудження нової автомобільної дороги на півдні району.
Фахівці «Укравтодору» показали можливий проєкт будівництва нової дороги, яка дозволить розвантажити транспортний потік в межах мікрорайонів Південні Осокорки та Бортничі.
Вказаний проєкт передбачає будівництво ділянки в межах Дарницького району загальною протяжністю понад 3 км з альтернативним виїздом/заїздом до Бортничів та вулицею Центральною. Друга частина дороги простягнеться межами Київської області та забезпечить альтернативні виїзди/заїзди до сіл Гнідин та Вишеньки.
Наразі проєктне рішення буде активно обговорюватися разом з громадськістю, депутатським корпусом та районною владою, адже сьогоднішня зустріч – це лише початковий етап ідеї створення цієї дороги, яка має не тільки зменшити навантаження транспортної системи, а й не зашкодити довкіллю.
«Сьогодні ми повинні знайти баланс. Завдяки реалізації цієї ідеї рівень комфорту дарничан має збільшитися, а не навпаки. Одночасно з цим, в Дарницькому районі однозначно має бути така родзинка як еко-парк Осокорки. І до реалізації проєкту потрібно підходити тільки комплексно, вирішуючи глобальні проблеми транспорту, доріг та екології», - зазначив голова Дарницького району Ярослав Лагута.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.