Головна  →  Новини  →  27 листопада 2020

Збережи пам'ять! Збережи правду!

Збережи пам'ять! Збережи правду!
Перша половина ХХ століття позначилася для України майже безперервними лихоліттями, серед яких були дві Світові війни, кілька російсько-українських воєн, підпільна боротьба з окупаційними режимами, репресії від цих режимів…
Та, напевне, найскладніше зрозуміти ще одне явище тієї доби – голодомори. Як люди країни, котра вважалася «житницею Європи», працьовиті з діда-прадіда, на своїй землі помирали від голоду? Але є факт: за найскромнішими оцінками під час трьох голодоморів померло більше 5 млн людей.
28 листопада о 16:00 Україна і світ вшанують хвилиною мовчання пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.
У цей день в державі обмежать проведення заходів розважального змісту в будь-яких форматах. На території усього міста приспустять або вивісять із траурною стрічкою Державний Прапор України.
А вшанувати пам'ять жертв Голодомору в умовах карантинних обмежень можна традиційною хвилиною мовчання о 16:00, 28 листопада, а також запаливши на підвіконнях своїх осель свічку у пам'ять про вбитих голодом. 
Перейти до спискуВерсiя для друку