КМДА Київська міська державна адміністрація


13 листопада 2020

Дарницький район презентував новий освітній пілотний проєкт

Дарницький район презентував новий освітній пілотний проєкт
Гімназію № 315 в Дарницькому районі з робочим візитом відвідали: Т.в.о. Міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет, заступник голови Київської міськдержадміністрації Валентин Мондриївський та директор Департаменту освіти і науки Київської міськдержадміністрації Олена Фіданян. Під час зустрічі голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник Управління освіти Дарницького району Євгенія Списовська презентували оновлений освітній заклад після реконструкції - надбудови 4-го поверху, який почнуть використовувати вже цьогоріч!
Подібне рішення надало змогу збільшити кількість класів, забезпечивши додатково 540 місць!
«Сьогодні Дарниця презентувала пілотний проєкт, завдяки якому є можливість не вкладаючи великі кошти, суттєво збільшити кількість навчальних місць. Найцікавішим у цьому проєкті є те, що не потрібно виділяти нові земельні ділянки, підключати комунікації, а навпаки - після проведення термосанації приміщень, значно зменшилося використання енергоспоживання», - зазначив Ярослав Лагута.
«Досвід Дарницького району може бути поширений, у разі необхідності, на аналогічні «типові» школи України», - зауважив Сергій Шкарлет.
Відтак, проведено реконструкцію внутрішніх інженерних мереж, реконструйовано покрівлю та фасад з утепленням, здійснено заміну опалення та освітлення.
Також, з метою презентації нових сучасних ігрових майданчиків, за участю вищезгаданої делегації було відвідано найбільшу школу України – № 329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе, де навчається рекордна кількість учнів - 2477, що є значним перевищенням норми наповнюваності класів.
Не дивлячись на це, школа змогла зберегти навчання в одну зміну.
Враховуючи епідеміологічну ситуацію з COVID-19, назріла необхідність проведення уроків поза межами приміщень, тож було прийнято нестандартне рішення – чергувати заняття у класах із рухливими іграми на свіжому повітрі, аби діти могли отримувати якомога більше кисню. Отже, нові ігрові майданчики стануть у нагоді для вуличного дозвілля.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.