Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2020

Реалізація пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Реалізація пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Запроваджено надання замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» цільової грошової компенсаційної виплати (далі – грошова компенсація) в розмірі 5 тис. грн. шляхом її перерахування батькам, у яких народилась дитина (опікунам, патронатним вихователям, прийомним батькам, батькам-вихователям новонародженої дитини), на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк «ПриватБанк», повідомляє наступне.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання:

1) дитячих товарів:

засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок;

дитячого одягу та взуття;

дитячого харчування;

дитячого посуду;

дитячих іграшок;

текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр;

2) товарів для породіллі:

прокладок для лактації;

прокладок післяпологових.

Продаж дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою забезпечуватимуть заклади роздрібної торгівлі, які долучились до договору про реалізацію проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», підписали додаткову угоду з Міністерством соціальної політики України про приєднання до договору та внесені до Реєстру учасників проєкту.

Міністерство соціальної політики України проводить інформаційну кампанію у регіонах, спрямовану на долучення регіональних закладів торгівлі та інтернет-магазинів до реалізації пілотного проєкту.

На офіційному веб-сайті Мінсоцполітики розміщено алгоритм дій для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проєкту, та додаткову угоду про приєднання до договору.

Перейти до спискуВерсiя для друку