Головна  →  СБУ інформує!  →  8 жовтня 2020

Співробітники Служби безпеки України викрили на корупції начальника відділу одного з управлінь Державної екологічної інспекції столичного регіону

Як повідомила начальник прес-сектору Головному управлінні СБ України у м. Києві та Київській області Ольга Супрун, СБУ затримала на хабарі у $20 тисяч посадовця Державної екологічної інспекції столичного регіону.

За даними досудового слідства, посадовець, до сфери відповідальності якого відносяться питання охорони навколишнього середовища, організував протиправний механізм незаконного збагачення. За гроші він пропонував приватним підприємцям не відображати в актах позапланових перевірок виявлені порушення екологічних норм.

Затримали зловмисника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у його власному автомобілі під час отримання 20 тисяч американських доларів від місцевого комерсанта. У таку суму посадовець оцінив приховання порушень правил користування водними ресурсами та уникнення бізнесменом багатомільйонного штрафу до бюджету.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Викриття корупційного злочину відбувалося спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованим у місті Києві, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Перейти до спискуВерсiя для друку