Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2020

Реконструкція парку «Партизанська слава» продовжиться у 2021 році

Реконструкція парку «Партизанська слава» продовжиться у 2021 році
Сьогодні відбулася спільна робоча нарада заступника голови Київської міськдержадміністрації Петра Пантелеєва, голови Дарницької райдержадміністрації Ярослава Лагути та громадських активістів щодо подальшого розвитку та впорядкування території парку «Партизанська слава».
Активісти озвучили проблеми парку та розповіли про своє бачення розвитку його території на найближчий час.
Під час огляду території були виявлені кілька недоліків, на яких планують зосередити увагу. Це зламані боларди, питання функціонування тимчасових архітектурних споруд, що працюють від дизельних генераторів, порушення правил благоустрою прибережної зони, робота громадських вбиралень, функціонування підсвітки нового фонтану у позасезонний час його роботи, осучаснення існуючих локацій для атракціонів, реконструкція спортивних об’єктів, функціонування закладів громадського харчування, прокату дитячих машинок тощо.
Отже, разом з громадою прийнято рішення про подальші кроки.
«У 2020 році здійснено реконструкцію вхідної групи парку. Тут облаштовані нові пішохідні доріжки з ФЕМ-покриттям, встановлені зручні лави для відпочинку, нові урни для сміття.
Встановлено найсучасніший фонтан-рекордсмен. І я вдячний всім, хто долучився до роботи над відновленням парку – меру Віталію Кличку, громадським активістам, дарничанам, працівникам комунальних підприємств. Завдяки нашій спільній роботі парк «Партизанська слава» став окрасою не лише району, а й усього міста. І ми продовжимо його реконструкцію й надалі», – підкреслив Ярослав Лагута.
 
ДОВІДКОВО:
Парк «Партизанська слава» - регіональний ландшафтний парк, який знаходиться між вулицями Тростянецькою та Славгородською. У 1965 році для організації районного парку культури і відпочинку «Партизанська слава» до меж Дарницького району міста була включена частина Микільського лісового масиву. Парк створено у 1970 році. У 1994 році рішенням Київської міської ради йому надано статус природоохоронної території.
Його композиційним центром є меморіальна зона з Музеєм партизанської слави, амфітеатром для проведення традиційних зустрічей колишніх бійців партизанських загонів і з'єднань, де проводяться мітинги та святкові ходи.
Окрім зони урочисто-масових заходів, у парку є ще шість функціональних зон: видовищних та культурно-освітніх заходів, експозиційно-тематична, спортивна, відпочинку дітей, тихого відпочинку, господарська. Тут збережені ландшафти природного лісу, вони доповнені парковими елементами.
У 2020 році завершено реконструкцію вхідної групи парку, головною окрасою якої став фонтан, який внесли до Національного реєстру рекордів України як найвищий світловий пішохідний фонтан.
Фонтан збудовано на площі 505 кв. м. Унікальність фонтану – в його конструкції: 5 арок заввишки від 6 до 7,7 метра створюють водоспад, яким можна
пройтися.
Перейти до спискуВерсiя для друку