Головна  →  Новини  →  25 вересня 2020

Фонд і меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

У 1941-1943 роках в Бабиному Яру нацисти розстріляли від сімдесяти до ста тисяч осіб, включаючи майже все єврейське населення Києва. Бабин Яр став однією з точок на страшній мапі Голокосту.

Для набуття, вивчення і поширення знання про цю трагедію був заснований міжнародний благодійний Фонд, при якому створено Меморіальний Центр Голокосту «Бабин Яр». Ця громадська організація будує перший у Східній Європі сучасний музей Голокосту, організовує центр вивчення трагедії, в рамках якого буде вестися масштабна наукова і освітня діяльність.

Меморіальний Центр об’єднає музей, дослідні інститути, бібліотеку, архів та мультимедійну онлайн-платформу. У найближчий рік головним напрямком роботи Меморіального Центру стане розвиток онлайн-проєктів, присвячених біографіям жертв Бабиного Яру, створення візуального архіву трагедії, комплексне вивченню далекого й недавнього минулого цієї території.

Меморіальний центр знаходиться у діалозі з українським суспільством щодо методів і змісту його діяльності.

Робота Меморіального Центру ґрунтується на строгому науковому знанні. Історичні матеріали проходять незалежне рецензування та затверджуються Науковою Радою, до складу якої входять визнані українські та іноземні фахівці. Принципи роботи з минулим закріплені в доступному для кожного документі під назвою «Історичний наратив»

Меморіальний Центр має намір поєднати об'єктивне наукове знання і відкритість історичного матеріалу для широкої публіки.

Більше інформації за посиланням

Перейти до спискуВерсiя для друку