КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2020

Засідання координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми

Засідання координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми
Статистика кількості насильств у сім’ях сьогодні невтішна, і разом з тим, далеко не всі випадки агресії в родині потрапляють до цієї статистики. Тому реальна ситуація набагато складніша, ніж та, що лунає з офіційних звітів. Справжня боротьба з насильством у сім’ї – не покарання того, хто його вчиняє, а упередження насильства, його профілактика, всебічна допомога та підтримка осіб, що зазнали насильства.
Особливо актуальним це питання стало під час карантину у 2020 році.
«Аби мати змогу допомогти кожному, хто постраждав від насильства, необхідно налагодити комунікацію всіх служб, організацій та програм, що надають різнопрофільну допомогу. Це й консультації юристів, і підтримка психологів, групові просвітницькі та терапевтичні заняття, соціальна реабілітація жінок, що потерпають від насильства, корекційна робота з особами, які його вчиняють, медіація та психотерапевтична допомога, в тому числі дитяча. Це той спектр послуг, які можна отримати, звернувшись до міського та районних Центрів сім’ї та жінок», – сказала Марина Хонда.
Вона додала, що клієнтами Центрів стають не лише жінки та діти. Іноді чоловіки зазнають насильства в родині з боку своїх родичів та звертаються за допомогою до фахівців.
У 2020 році Дарницька райдержадміністрація посилила роботу у сфері протидії домашньому насильству.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.