Головна  →  Оголошення  →  30 червня 2020

З 1 липня 2020 року в кабінеті виборця доступні нові електронні сервіси Державного реєстру виборців

 

 Звернення щодо включення до Реєстру

Особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру. Заява може бути надіслана в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку.
Стаття 19 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Звернення про внесення змін до ідентифікаційних персональних даних

Кожен виборець у разі зміни його ідентифікаційних даних, може звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. Заява може бути надіслана в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують відповідні зміни.

Стаття 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Звернення щодо зміни виборчої адреси

Кожен виборець у разі зміни його виборчої адреси, може звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. Заява може бути надіслана в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують відповідні зміни.

Стаття 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Звернення про внесення змін до відомостей про постійну нездатність пересуватися самостійно

Кожен виборець у разі зміни його відомостей про постійну нездатність пересуватися самостійно, може звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. Заява може бути надіслана в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують відповідні зміни.

Стаття 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Звернення щодо неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи

Виборець, який виявив не включення чи неправомірне включення до Реєстру іншої особи, недостовірні відомості Реєстру стосовно іншої особи, може за власною ініціативою звернутися з письмовою заявою до органу ведення Реєстру за виборчою адресою такої особи щодо виправлення неправильностей у Реєстрі. Заява може бути надіслана в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку.

Стаття 201 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Запит щодо змісту персональних даних

Виборець може звернутися з запитом із зазначенням прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові, дати та місця народження, поштової адреси щодо змісту його персональних даних у Реєстрі. Запит може бути надісланий в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку.

Стаття 21 Закону України "Про Державний реєстр виборців". 

Запит щодо виборців за власною виборчою адресою

Виборець може звернутися з запитом із зазначенням прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові, дати та місця народження, поштової адреси щодо прізвищ, власних імен, по батькові, дати народження усіх виборців, внесених до Реєстру за його власною виборчою адресою. Запит може бути надісланий в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку.

Стаття 21 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

Перелік місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації у Дарницькому районі м.Києва

З 1 липня 2020 року виборці мають можливість надіслати до органу ведення Державного реєстру виборців з використанням мережі "Інтернет" такі звернення:

- заяву щодо свого включення до Державного реєстру виборців (далі - Реєстр) - до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України (для виборців, які проживають на території України) або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України (для виборців, які проживають чи перебувають за межами України) ;
- заяву про внесення змін до своїх ідентифікаційних персональних даних у Реєстрі - до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси (для виборців, які проживають на території України) або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України (для виборців, які проживають чи перебувають за межами України);
- заяву щодо зміни своєї виборчої адреси - до органу ведення Реєстру за новою виборчою адресою;
- заяву про внесення змін до відомостей про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно - до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси;
- заяву щодо виправлення неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи - до органу ведення Реєстру за виборчою адресою такої особи або до відповідної закордонної дипломатичної установи України, якщо виборча адреса особи знаходиться за межами України;  
- запит щодо змісту своїх персональних даних - до будь-якого органу ведення Реєстру;
- запит щодо прізвищ, власних імен, по батькові, дати народження усіх виборців, внесених до Реєстру за своєю власною виборчою адресою - до будь-якого органу ведення Реєстру.

Виборець для визначення йому органом ведення Державного реєстру виборців виборчої адреси за місцем фактичного проживання може звернутися з відповідною заявою у міжвиборчий період та у перші п’ять днів відповідного виборчого процесу або процесу референдуму – до органу ведення Реєстру, повноваження якого поширюються на територію, до якої відноситься місце фактичного проживання виборця. 

У разі якщо на відповідній території одночасно проводяться декілька виборів (референдум), така заява може бути подана не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу тих виборів (референдуму), голосування на яких проводиться раніше, ніж голосування на інших виборах, що відбуваються одночасно.

Виборець, якому за його мотивованою заявою органом ведення Реєстру буде визначено іншу виборчу адресу, ніж адреса, за якою зареєстровано його місце проживання, може звернутися до органу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через 01 рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни його виборчої адреси.

Звернення в електронній формі можуть бути надіслані виборцем із використанням мережі "Інтернет" за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги" (кваліфікований електронний підпис).

Звернення в електронній формі створюються шляхом заповнення виборцем форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Копія (копії) документа (документів) додається (додаються) до заяви в електронній формі у вигляді файлу (файлів) у форматі JPEG (*.jpg) або PDF (*.pdf), загальний розмір якого (яких) не повинен перевищувати 5 мегабайтів.

Звернення, надіслані з використанням мережі "Інтернет", повинні містити адресу електронної пошти заявника.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку