Головна  →  СБУ інформує!  →  23 червня 2020

Фірми-підрядники привласнили понад мільйон гривень під час благоустрою природоохоронної зони у Києві

Як повідомила начальник прес-сектору Головному управлінні СБ України у м. Києві та Київській області Ольга Супрун, Служба безпеки України підозрює керівництво двох київських підрядних фірм у привласненні коштів, призначених на благоустрій водойми у столиці.

За даними слідства, у 2019 році комерційні структури перемогли у тендері та уклали з комунальним підприємством багатомільйонний контракт на проведення проектно-вишукувальних робіт на місцевих водоймах. До виконання замовлення комерсанти залучили субпідрядні організації, які порушили умови контракту, зокрема, виконали договірні зобов`язання невчасно та не у повному обсязі. Через те, що частина робіт була проведена лише «на папері», комерсанти заволоділи грошовими коштами.

У межах провадження, розпочатого за ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, керівникам обох підрядних фірм повідомлено про підозру.

Готується клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Перевіряється інформація про причетність посадових осіб одного з комунальних підприємств до вказаної протиправної діяльності.

Заходи із викриття проводились спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 4.

Перейти до спискуВерсiя для друку