Головна  →  Новини  →  19 червня 2020

Вітання голови Дарницької райдержадміністрації Ярослава Лагути до Дня медичного працівника

Вітання голови Дарницької райдержадміністрації Ярослава Лагути до Дня медичного працівника

Шановні медичні працівники!

Щиросердечно вітаю представників найгуманнішої у світі професії – лікарів, медичних сестер, санітарок, фармацевтів та медичних волонтерів зі святом – Днем медичного працівника, яке вся Україна відзначатиме в цю неділю, 21 червня!
Ви першими приходите на порятунок, працюєте цілодобово, в будні і свята, незалежно від погодніх умов та небезпек. Від ваших оперативно прийнятих рішень, знань, умінь та професійності часто залежить здоров’я та життя людини.
Багато з вас були серед тих, хто від початку війни на сході України на передовій рятував життя нашим захисникам. Сьогодні ви також на передовій боротьби з поширенням небезпечної недуги, спричиненої коронавірусом.
Сьогодні в закладах охорони здоров’я Дарницького району працюють 1333 медичні працівники, з них п’ятеро мають звання Заслуженого лікаря України, 11 осіб - вчений ступінь, 793 особи – вищу кваліфікаційну категорію.

В рамках Всеукраїнської кампанії «Лікар для кожної сім’ї» 83,1% мешканців району підписали декларації з лікарем, якого вони обрали. Це найкращий показник серед районів міста Києва та на 15,6% вище середнього показника в столиці (67,5%).
Робота Центрів первинної медико-санітарної допомоги за новим фінансовим принципом дала змогу підвищити середню заробітну плату лікарів первинної медичної допомоги з 8767,0 грн до 16614,0 грн (максимальна заробітна платня складає 25143,0 грн).
На сьогоднішній день у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби наші медичні працівники стоять на передньому фронті боротьби з цією недугою.
За 2 місяці поточного року проведено понад 3000 тестувань мешканцям нашого району. Це найвищий показник серед районів міста Києва, що дає можливість вчасно виявити захворювання, надати медичну допомогу та сприяти одужанню дарничан.
Завдяки вашій турботі та професійній майстерності у людини з’являється віра та надія на одужання, і це найголовніше.
Прийміть найщиріші вітання зі словами вдячності за вашу благородну працю.
Ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію. Низький уклін усім працівникам сфери охорони здоров’я за сумлінну та невтомну працю. Нехай сторицею повертається до вас добро, дароване людям.
З професійним святом вас!


Голова                                                                                                                                                                               Ярослав Лагута

Перейти до спискуВерсiя для друку