Головна  →  Оголошення  →  18 червня 2020

Запровадження спеціального помітного позначення цінників товарів російського виробництва позначкою «Товари з Російської Федерації»

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
II сесія VII скликання

РІШЕННЯ

від 9 жовтня 2014 року N 285/285

Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки держави на території міста Києва

 

Відповідно до статті 17 Конституції України, статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Указу Президента України від 01.05.2014 N 449/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2014 року "Про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України" (Указ N 449/2014) Київська міська рада вирішила:

1. Виконавчому органу Київради (Київській міській державній адміністрації) в межах компетенції забезпечити виконання заходів з координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки держави на території міста, зокрема:

1.1. Запровадити у комунальних та державних засобах масової інформації міста рубрику "Геть російських окупантів!". Ініціювати запровадження цієї рубрики у комерційних засобах масової інформації.

1.2. Забезпечити постійне інформування громадськості про підтримку місцевими органами виконавчої влади громадян-переселенців з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та східних областей України.

1.3. Забезпечити спільно з громадськістю інформаційний супровід проведення вишкільно-патріотичних таборів.

1.4. Ініціювати в рамках законодавства про соціальну рекламу трансляції на державних, комунальних та комерційних телерадіоканалах міста Києва соціальних рекламних роликів, направлених на єдність та незалежність держави і виховання патріотизму, та трансляції українських пісень.

1.5. Запровадити спеціальне помітне позначення цінників товарів російського виробництва позначкою "Товари з Російської Федерації" та рекомендувати розміщення відповідних товарів на окремих полицях у закладах торгівлі на території міста Києва.

1.6. Рекомендувати провести у навчальних закладах міста Києва інформаційно-виховні години на теми:

- "Україна - єдина країна" (1 - 4 класи);

- "Ми різні - і в цьому наше багатство, ми єдині - і в цьому наша сила" (5 - 9 класи).

1.7. Не сприяти гастрольній діяльності музикантів, акторів та інших представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України.

1.8. Щоквартально інформувати Київську міську раду про реалізацію заходів, передбачених пунктами 1.1 - 1.7 цього рішення.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань інформаційної політики та реклами, на постійну комісію Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, на постійну комісію Київради з питань сім'ї, молоді та спорту, на постійну комісію Київради з питань освіти, науки та інноваційної політики.

 

Київський міський голова

В. Кличко

Перейти до спискуВерсiя для друку