Головна  →  Новини  →  29 травня 2020

Реконструкція найсучаснішого дитячого садка на вулиці Санаторній у Дарницькому районі знаходиться на фінішній прямій

Реконструкція найсучаснішого дитячого садка на вулиці Санаторній у Дарницькому районі знаходиться на фінішній прямій

Ярослав Лагута постійно особисто контролював хід реконструкції садочка на різних етапах його проведення та зазначив, що це найсучасніший садок із найсучаснішими технічними рішеннями: це і сонячні батареї, термосанація, кондиціонування, комплексна автоматизація інженерних мереж. Все це не потребувало додаткового фінансування. Все будівництво не вийшло за межі запланованого фінансування, а садочок зданий "під ключ" та готовий прийняти маленьких дарничан після отримання всіх дозвільних документів.

Будівля дитячого садка №345, що на вулиці Санаторна, 9-А близько 15 років перебувала в оренді, а в 2014 році вона була повернута до сфери управління Дарницької райдержадміністрації та закріплена за Управлінням освіти під керівництвом Євгенії Списовської, але від нього залишилася тільки коробка з цегли і власне сама територія. Наразі садочок реконструйований з надбудовою третього поверху.

Сьогоднішній стан виконання загальнобудівельних та оздоблювальних робіт, проінспектували заступник голови Київської міськдержадміністрації Валентин Мондриївський, голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута, народний депутат України Леся Забуранна, директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, депутат Київської міської ради Юрій Сулига та помічник депутата Віталія Павлика.

Наразі дошкільний навчальний заклад знаходиться на фінішній прямій своєї реконструкції та прийому 95 вихованців вже у цьому році. Тут вже змонтоване обладнання теплопункту, вентиляційних камер, ліфта, харчоблоку та пральні.

Окрім цього, на об’єкті вже завершені роботи з внутрішнього водопостачання, каналізації, електроосвітлення, електрообладнання, відеоспостереження та пожежна сигналізація.

Придбане устаткування для обладнання ясельної та садових груп, приміщення для музичних і фізкультурних ігор та занять.

Ярослав Лагута в ході сьогоднішнього інспектування відзначив якість виконання благоустрою території, озеленення, змонтованих тіньових навісів та дитячих майданчиків. Також, цей дитячий садок матиме сучасний дизайнерський фасад приміщення.

«До проведення реконструкції двоповерховий дитячий садок був розрахований на 4 групи на 80 місць. Після проведення робіт з реконструкції відбулись значні зміни, садочок буквально побудований з нуля всього за 7 місяців, зокрема надбудовано 3 поверх, а кількість вікових груп та місць тепер становить – 5 груп та 95 місць. Хочу також відзначити сучасну функціональну спортивну залу, сучасний харчоблок та кімнату зображувальної діяльності. Дітям тут буде дуже комфортно», - відзначив Ярослав Лагута під час інспекційної наради.

«Ми продовжуємо збільшувати кількість та якість закладів дошкільної освіти в Дарницькому районі та столиці вцілому. У цьому садочку, який відкриється вже цього року створено всі умови для розвитку маленьких киян. Тут є фізкультурний майданчик та встановлено сучасне спортивне обладнання, на території з’явився спортивно-ігровий комплекс «КУБ», на даху встановлені сонячні панелі та система «Тепла підлога». Облаштовано диспетчерський пункт, встановлено систему відеоспостереження та забезпечено електронний контроль доступу на територію дитячого садка», - підсумував інспекційну нараду Валентин Мондриївський.

Перейти до спискуВерсiя для друку