Головна  →  Новини  →  26 травня 2020

Віталій Кличко: «Найдовше від коронавірусу одужують немовлята та маленькі діти. На сьогодні в столиці одужали близько 9% дітей»

Віталій Кличко: «Найдовше від коронавірусу одужують немовлята та маленькі діти. На сьогодні в столиці одужали близько 9% дітей»

Найдовше від коронавірусу одужують немовлята та маленькі діти. На сьогодні в столиці одужали близько 9% дітей із тих, які захворіли за період пандемії. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Наведу статистику щодо киян, які подолали коронавірус. Найдовше одужують немовлята та маленькі діти. На сьогодні одужали близько 9% дітей із тих, які захворіли за період пандемії. Як правило, вони лікуються більше місяця», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, найвищий відсоток тих, хто одужали, – серед людей віком 30-49 років. 16 % уже вилікувалися. Але їх і найбільше в числі інфікованих – майже 39%. Найскладніше лікуються пацієнти, яким понад 65 років. Їх одужало понад 13%. Проте найбільше летальних випадків – серед старших людей.

«Саме тому я щоразу звертаюся до всіх: вірус – не міф. Лікується він непросто, бо досі немає ні препаратів, ні вакцини проти коронавірусу. І кожна людина – в зоні ризику. Особливо – коли ви йдете в публічні місця, користуєтеся громадським транспортом, спілкуєтеся у великих компаніях. Тому робіть це тільки за нагальної потреби. Не нехтуйте рекомендаціями і правилами. Бережіть своє здоров’я!» – наголосив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку