КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2020

Дарничан запрошують завтра долучитись до святкування Дня вишиванки

Дарничан запрошують завтра долучитись до святкування Дня вишиванки

Всесвітній день вишиванки не має фіксованої дати, але щороку в третій четвер травня, Україна відзначає це унікальне самобутнє національне свято, яке не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

Засновники наполягали, аби свято припало на будній день, а не на вихідний, адже це свято колективу, нації та країни. Тож вже завтра, 21 травня 2020 року у кожного свідомого жителя Дарницького району є чудова нагода вдягнути вишиванку вдома чи піти в ній на роботу, дотримуючись всіх протиепідемічних норм, не забуваючи при цьому носити захисну маску у громадських місцях.

Свято має на меті зберегти та популяризувати народні традиції створення і носіння вишитого українського одягу. Обов’язкових заходів, окрім вдягання вишиванки, воно не передбачає. Враховуючи наявні карантинні заходи з протидії поширення коронавірусної інфекції, ви можете бути креативними та оформити свою захисну маску у стилі своєї вишиванки.

Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто не забувати про свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.