Головна  →  Новини  →  20 травня 2020

Дарничан запрошують завтра долучитись до святкування Дня вишиванки

Дарничан запрошують завтра долучитись до святкування Дня вишиванки

Всесвітній день вишиванки не має фіксованої дати, але щороку в третій четвер травня, Україна відзначає це унікальне самобутнє національне свято, яке не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

Засновники наполягали, аби свято припало на будній день, а не на вихідний, адже це свято колективу, нації та країни. Тож вже завтра, 21 травня 2020 року у кожного свідомого жителя Дарницького району є чудова нагода вдягнути вишиванку вдома чи піти в ній на роботу, дотримуючись всіх протиепідемічних норм, не забуваючи при цьому носити захисну маску у громадських місцях.

Свято має на меті зберегти та популяризувати народні традиції створення і носіння вишитого українського одягу. Обов’язкових заходів, окрім вдягання вишиванки, воно не передбачає. Враховуючи наявні карантинні заходи з протидії поширення коронавірусної інфекції, ви можете бути креативними та оформити свою захисну маску у стилі своєї вишиванки.

Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто не забувати про свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

Перейти до спискуВерсiя для друку