КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2020

34-та річниця Чорнобильської катастрофи. Пам'ятаємо...

34-та річниця Чорнобильської катастрофи. Пам'ятаємо...

Рівно 34 роки минуло з того часу, коли людство потрясла одна із самих страшних за своїми масштабами катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції, яка спустошила великі території українського Полісся і завдала нашому народові багато горя та важких випробувань.

Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. Добровольці з нашого району тієї квітучої весни теж пішли назустріч невідомості, хворобам та смерті. За роки, які минули після Чорнобильської катастрофи, Дарниця втратила майже 700 ліквідаторів тієї страшної аварії. В нашому районі на сьогоднішній день проживає 12,5 тис. осіб, які постраждали внаслідок цієї катастрофи і для яких Дарницький район став другою домівкою. Тому, Чорнобиль болить кожному з нас.

Ми поминаємо загиблих, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Ми щиро дякуємо живим героям, що врятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.