Головна  →  Новини  →  27 березня 2020

Київрада надала орендарям комунального майна 50% знижку до 31 липня

Київрада надала орендарям комунального майна 50% знижку до 31 липня

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати зменшили розмір орендної плати за користування комунальним майном. Відповідна знижка становить 50% і діятиме тимчасово до 31 липня 2020 року.

Окрім того, якщо об’єкт оренди не використовується взагалі через обмежувальні заходи, пов’язані із запобіганням поширенню Covid-19, то орендарі комунального майна звільняються від оплати за договорами оренди також тимчасово до 31 липня.

«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, що працює у столиці. І який сьогодні найбільш вразливий у такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня. Поки про це рано говорити. Але ми сьогодні зробили серйозний жест підтримки. Право на ці пільги малий і середній бізнес матиме вже з 11 березня», – сказав Віталій Кличко.

Письмове повідомлення про неможливість використання об’єкта оренди можна буде направляти в наступні 10 днів після набрання чинності рішення.

У столиці сьогодні близько 867 тисяч квадратних метрів комунальних нежитлових приміщень, які здаються в оренду. І більшу частину орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.

Перейти до спискуВерсiя для друку