КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2020

Коронавірус: як не заразитись у церкві

Коронавірус: як не заразитись у церкві

Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація закликає громадян враховувати та виконувати законні приписи, розпорядження та карантинні обмеження, які впроваджуються державою, органами місцевого самоврядування та органами охорони здоров’я, не допускати як ігнорування реальної небезпеки, так і проявів паніки.

Як тимчасовий надзвичайний захід припиняти проведення богослужінь у храмах чи змінювати порядок так, щоби в них брало участь не більше ніж обмежене число осіб (не більше 10 осіб).

Перебування в церкві може нести небезпеку, адже це скупчення людей в обмеженому просторі. Окрім того, небезпечним може бути прикладання губами до ікон чи святинь, а також причащання, яке часто відбувається з однієї ложечки.
Згідно з офіційними даними, найбільше храмів у країні мають Українська православна церква Московського патріархату, Православна церква України та Українська греко-католицька церква.

Насамперед там закликали вірян не піддаватись паніці, пов'язаної з поширенням неперевіреної інформації про інфекцію.

Адже недопустимо легковажно ставитись до коронавірусної інфекції, ігнорувати вказівки лікарів та профілактичні заходи.

Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація закликає усіх громадян дотримуватися рекомендацій та обмежень у зв’язку з розповсюдженням COVID-19 та вивчати достовірну інформацію про коронавірус, шляхи його поширення, профілактику та лікування.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.