Головна  →  Новини  →  16 березня 2020

12 рекомендацій з профілактики захворювання на коронавірус

12 рекомендацій з профілактики захворювання на коронавірус

(розроблено Польською ПІД-асоціацією Immunoprotect і національним консультантом по клінічній імунології prof. Sylwia Kołtan і рекомендовані до перекладу і використання в різних країнах)

1. Намагайтесь залишатися спокійними і не панікуйте.
2. Мінімізуйте професійну і шкільну активність (попросіть на роботі про можливість працювати дистанційно, візьміть лікарняний або відпустку, оформіть домашнє/дистанційне навчання).
3. Відмовтесь від будь-якої соціальної активності (не запрошуйте додому гостей і не ходіть самі).
4. Абсолютно уникайте людського натовпу (не користуйтесь громадським транспортом, не беріть участі в релігійних обрядах, не ходіть у магазини і на спорт - гуртки, тренажерні зали).
5. На великі дистанції пересувайтесь лише автомобілем, бажано - власним.
6. Мийте руки часто, особливо перед прийомом їжі і після контакту з іншими людьми.
7. Уникайте дотику до свого обличчя: очі, ніс, рот - місця, через які вірус може легко потрапити в організм.
8. Змініть спосіб привітання і прощання: не використовуйте рукостискання і не обмінюйтесь поцілунками, замініть їх словами і кивками.
9. Уникайте зайвих візитів до клінік та поліклінік за виключенням невідкладних випадків, при необхідності консультації - краще зателефонуйте своєму лікареві, при потребі у ліках - при можливості попросіть електронний рецепт.
10. Використовуйте вищеперераховані правила так само для членів родини, оскільки вони можуть стати джерелом інфекції для Вас.
11. Якщо ви отримуєте замісну терапію імуноглобулінами, робіть це регулярно (імуноглобуліни не захистять від коронавірусу, тому немає змісту підвищувати дозу, але від інших інфекцій - так).
12. Перед візитом до імунологічної клініки попередньо зателефонуйте: запитайте про ситуацію в даній лікарні по коронавірусу, оскільки вона може дуже швидко змінюватись.

Перейти до спискуВерсiя для друку