Головна  →  Новини  →  20 лютого 2020

20 лютого ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні весь Дарницький район в жалобі схиляє голови і вшановує подвиг учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні.

Шість років тому Майдан Незалежності об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Вони були різні за віком, освітою, життєвим досвідом. Але всі разом вони уособлювали українське суспільство, в його єдності і різноманітності.

Мешканці Дарницького району боролися, йшли під кулі снайперів, прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє для своїх дітей, своїх сімей, своєї держави. Вони – Герої, бо герой – це той, хто не шкодує себе заради інших. Ми всі в боргу перед цими людьми – і тими, хто вцілів, і тими, хто утворив Небесну Сотню та спостерігає за нами з небес.

Своє життя за свободу, за нас з вами віддав тоді і дарничанин Юрій ПАСХАЛІН – герой України, на честь якого названа одна з вулиць біля Дарницького залізничного вокзалу.

Зараз ми щодня бачимо нових і нових героїв, які звіряють своє життя з подвигом Небесної Сотні. Ведуть героїчну боротьбу на Сході країни, демонструють мужність, стійкість, відданість ідеалам свободи та справедливості.

Революцію Гідності продовжують громадяни України. Революцію гідності продовжує громадянське суспільство. Впевнений, що український народ вже ніколи не буде терпіти неправди та несправедливості.

Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України, за що боролися Герої Небесної Сотні, є незмінним, як і прагнення України закінчити війну на Сході України, повернути Крим та побудувати процвітаючу європейську державу.

Вічна пам’ять героям, вічна шана їхнім сім’ям і близьким.

З повагою, виконувач обов'язків голови                                                                    Ярослав ЛАГУТА

Перейти до спискуВерсiя для друку