КМДА Київська міська державна адміністрація


17 лютого 2020

Соціальний проект „Ти можеш усе! Можливості безмежні”

Міністерство соціальної політики разом з Громадською організацією „Прометеус” та Асоціацією „Інформаційні технології України” (далі – Асоціація) підписали Меморандум про співпрацю та презентують соціальний проект „Ти можеш усе! Можливості безмежні” (далі – Проект).
Меморандум підписано з метою об’єднання зусиль, спрямованих на реалізацію Програми діяльності Кабінету Міністрів України в рамках цілей Міністерства соціальної політики у сфері підвищення якості навчання людей з інвалідністю і сприяння у подальшому їх працевлаштуванні в ІТ-компанії. Проект складається з повного циклу надання можливості усім бажаючим особам з інвалідністю навчатись безоплатно на онлайн курсах та по закінченню навчання прийняти участь у конкурсах на вакантні посади в провідних IT-компаніях України. Проект триватиме наступні півроку у кілька етапів. Реєстрація охочих взяти участь у проекті відбуватиметься з 5 лютого 2020 року. Під час реєстрації учасники мають обрати два обов’язкові курси і, за власним бажанням, декілька додаткових курсів. Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року. Навчальний процес триватиме 14 тижнів, ще тиждень – на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади.
З метою реалізації цього Проекту просимо провести в регіонах інформаційну роботу за допомогою ЗМІ, соціальних мереж тощо; залучати та вмотивовувати до участі якомога більшу кількість осіб з інвалідністю; розмістити інфографіку у громадських місцях (копія додається); створити умови для навчання (виділити приміщення, забезпечити учасників комп’ютерною технікою, доступом до мережі тощо).
Інформацію щодо порядку та умов реалізації Проекту просимо довести також до територіальних громадських організацій осіб з інвалідністю (обласних, міських, районних) та реабілітаційних установ, незалежно від форми власності.
Інформацію про проведену роботу просимо повідомити Мінсоцполітики до 20.02.2020 на електронну адресу [email protected].



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.