КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2020

Міська влада разом з Дарницькою райдержадміністрацією працюють над відкриттям наступного Центру реабілітації дітей з інвалідністю

Міська влада разом з Дарницькою райдержадміністрацією працюють над відкриттям наступного Центру реабілітації дітей з інвалідністю
У 2020 році процес створення нового реабілітаційного відділення в межах району продовжиться.
 
«Наше бачення це відкриття подібних установ в кожному мікрорайоні аби наблизити соціальні послуги ближче до домівок дарничан. Це Центри, які знаходяться безпосередньо біля родини дитини, біля домівки, і які не відривають дитину під час процесу реабілітації від спілкування з родиною», - поділився планами на майбутнє виконувач обов’язків голови Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута.
 
Ярослав Миколайович також зазначив, що одного щорічного 21-денного курсу реабілітації для таких дітей замало і потреби у відкритті подібних Центрів постійно зростають - «Відділення Центру на вулиці Бориспільській, 28б – це перша ластівка і такі установи будуть надалі відкриватися в Дарницькому районі та місті Києві, тому що це надсучасне бачення, в першу чергу це альтернатива існуючим інститутам соціальної допомоги».
 
"Скільки б держава не доплачувала батькам, питання соціальної реабілітації дитини не вирішиться. До того ж, емоційну втому батьків теж ніхто не скасовував. Наразі місто чекає розрахунку й плану дій від Міністерства, після чого ми зберемо дані кожного з районів Києва. Сподіваємося, цього року в соціальній сфері міста ми зробимо величезний прорив», - поінформувала присутніх на відкритті нового соціального закладу Дарницького району, заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.
 
Наразі по Києву найбільший відсоток дітей, що потребують таких відділень, у Дарницькому, Деснянському та Святошинському районах.
 
Загалом на ремонт приміщення Відділення реабілітації у Дарницькому районі виділили 4 млн 700 тисяч гривень, з яких 2 млн піде на обладнання та 1 млн 300 тис. – на нову спеціальну машину для перевезень.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.