Головна  →  Новини  →  22 січня 2020

Дарницький район відзначив 101-у річницю Дня Соборності України

Дарницький район відзначив 101-у річницю Дня Соборності України

Біля меморіальної композиції «Пам`яті героїв Євромайдану» зібралися представники Дарницької райдержадміністрації та громадськості району.
«У цей день ми особливо задумуємося над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – у Дарницькому районі, Слобожанщині чи Галичині – ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків. В цей день особливо відчувається єдність українців всього світу. І хоча сьогодні святковий день, але ми повинні віддати шану і згадати тих, хто так само, як і їхні попередники 101 рік тому, відстоюють незалежність й соборність України у війні на Сході нашої держави. Пропоную усім нам згадати загиблих за єдність України хвилиною мовчання та покласти квіти до меморіального комплексу», - зазначив у своїй промові виконувач обов’язків голови Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута.
Учасники заходу об'єдналися біля 6 метрового Прапора України та зробили спільне фото
Також, сьогодні делегація від Дарницького району взяла участь в заході «Живий ланцюг Соборності», проведення якого Дарницька райдержадміністрація підтримує щорічно. Мешканці і гості Києва символічно об’єднали береги Дніпра «живим ланцюгом» на мосту Патона в Києві.
Кияни ще раз показали всьому світу, що Україна є і буде єдиною, соборною державою!

Перейти до спискуВерсiя для друку