КМДА Київська міська державна адміністрація


19 січня 2020

Як Дарниця Водохреще святкувала!

Як Дарниця Водохреще святкувала!

Водохреща, або Богоявлення – одне з найдавніших свят християнської церкви. Сьогодні пірнають в ополонки і приносять до оселі освячену йорданську воду, яка має цілющу силу. Згідно з Євангелієм, коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Під час хрещення на Ісуса зійшов Святий Дух у вигляді голуба.

Так, 19 січня святкування Водохреща традиційно відбулося у парку Партизанської слави.
Сьогодні людей зібралося особливо багато. Адже окрім традиційного Водохреща 19 січня Україна сумувала. Сьогодні до України повернули тіла жертв авіакатастрофи літака МАУ в Ірані – в аеропорт «Бориспіль». Дарничани вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі хвилиною мовчання, а протиєрей Парафії Святих Бориса і Гліба УГКЦ на Позняках отець Андрій та священик Храму святих апостолів Петра і Павла в ПЦУ отець Андрій прочитали молебень по загиблим. Вони ж провели богослужіння та освячення води.
Не дивлячись на відсутність снігу та криги бажаючих зануритися було багато. Дякуючи КП по утриманню зелених насаджень Дарницького району, все було дуже гарно і зручно облаштовано та прикрашено. Традиційно організовано місця комфортного переодягання та обігріву. Гарні світлини на пам’ять дарничани робили біля чудових фотозон.
Емоції, які панували серед гостей заходу найкраще передають світлини.
Свято Водохреща у Дарницькому районі відвідали "Найсильніша жінка планети – українка Ольга Лящук. Цей титул богатирка здобула на першому чемпіонаті світу серед жінок-професіоналів "Олімпія" у Лас-Вегасі", команда Національного Реєстру Рекордів України, Валентин Щербачов – легендарний мандрівник, заслужений журналіст України, засновник Національного Реєстру Рекордів України, Іван Яремчук – легендарний футболіст команди Динамо Київ і збірної СРСР з футболу зразка Валерія Васильовича Лобановського, Сергій Малік – президент КМАМК, багаторазовий світовий рекордсмен, чемпіон, громадський діяч, Катерина та Роберто Руссо – гості з Італії, відомий композитор-музикант та його дружина – оперна діва, та багато, багато інших особистостей.
Водохреще подарувало всім присутнім незабутні враження і гарний настрій, а тим, хто таки наважився випробувати свої сили у крижаній воді – ще й заряд здоров’я на весь рік!
Разом з нами в цей день купалися на озері «Берковщина», «Небреж» та у Бортничах.
Всім здоров’я і гарного настрою!

Прикмети на 19 січня
• Якщо на Водохреща повний місяць – буде велика вода.
• Цього дня буде зоряна ніч – добре плодоноситимуть горіхи і ягоди.
• Йде лапатий сніг – на врожай.
• Ясна і холодна погода – до посушливого літа, сніжна і похмура – до рясного урожаю.
• На Богоявлення сніг іде – до урожаю.
• Під час освячення води йде сніг – добре роїтимуться бджоли.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.