Головна  →  Новини  →  14 січня 2020

Шкільні музеї Дарницького району вражають ексклюзивними композиціями

Шкільні музеї Дарницького району вражають ексклюзивними композиціями

Дарницька райдержадміністрація розпочинає нову рубрику, яка презентує Вашій увазі музеї Дарницького району, про які Ви навряд знали чи відвідували.

При навчальних закладах Дарницького району функціонує 18 музеї на базі яких працюють екскурсійні групи, проводяться тематичні виставки, уроки пам’яті, позакласні виховні заходи.

Вашій увазі пропонується огляд меморіально-краєзнавчого зразкового Музею Олександра Кошиця, який діє під гаслом «Рідна мова, пісня і наука хай українців єднає».

Якщо Ви не знаєте чому в честь О.Кошиця названа вулиця у Дарницькому районі, обов'язково відвідайте музей самі і з родинами.

Цього року єдиному в Україні подібному музею виповниться 20 років. Більш того, у 2020 році виповнюється 145 років від дня народження видатного композитора Олександра Кошиця.

Музей заснований 25 липня 2000 року – як скарбниця української історичної спадщини, оберег національної культури, джерело духовного збагачення та патріотичного виховання учнів.

В експозиційних розділах головної зали музею відображено життєвий та творчий шлях видатного українського композитора, диригента, громадського діяча Олександра Кошиця, долі нащадків давнього роду Кошиців, відродження інтересу до музичної спадщини в сучасні часи, історія проведення Тарасівських фестивалів на батьківщині музиканта.

У розділі «Життя і побут минувшини» експоновані зразки народного українського декоративно-ужиткового мистецтва та побуту кінця ІХ- середини ХХ століття: рушники, вишивка, травоплетіння, різьблення по дереву; одяг, кераміка тощо.

Адреса музею: 02068, м. Київ, вул. О.Кошиця, 8, спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 296, тел. 565-12-47, 565-12-45;
телефон директора музею Літвінової Світлани Миколаївни - 095-465-95-41.
Режим роботи музею: понеділок-четвер: 12.00-16.00.

Перейти до спискуВерсiя для друку