Головна  →  Новини  →  17 серпня 2019

"Ігри Героїв": у Києві відбулися наймасштабніші в Україні змагання ветеранів АТО

Незламні та нескорені. У Києві відбулися наймасштабніші в Україні змагання з кросфіту між адаптивними спортсменами, ветеранами війни та силовиками. У фіналі взяли участь 20 чоловічих команд та 7 жіночих.

Як дається перемога, коли дух сильніший за тіло - бачила Ірина Баглай.

Перемога над собою. Для адаптивних спортсменів - ветеранів АТО - це головне завдання на змаганнях із кросфіту, де вони на рівних виходять із силовиками, кадровими військовими, командами Military Camp.

Ветеран АТО Дмитро Новгородський боронив Україну у складі 93-ої механізованої бригади. Виконував бойові завдання в околицях Донецького аеропорту. Його служба обірвалася на ворожій розтяжці. Ногу ампутували. Але про відчай хлопець навіть не замислювався. Найкращим реабілітологом для нього став кросфіт.

"Злість на саму ситуацію неможливість виконання деяких побутових рухів. У подальшому крос фіт допомагає адаптувати побутові моменти в спорті - там всі рухи, які ми виконуємо в повсякденні, всі там виконуються", - зазначив Дмитро Новгородський, учасник змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

За 6-7 хвилин спортсмени мають виконати якнайбільшу кількість із комплексу вправ. Окрім фізичного навантаження, демонструють неабияку витривалість.

"Моє завдання було не померти, до кінця подихати, трохи подихали", - говорить Дмитро Новгородський, учасник змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

Як у боях і критичних ситуаціях, на подібних змаганнях учасники не підносяться до рівня своїх очікувань, а падають до рівня своєї підготовки.

"Наскільки ти готовий - настільки ти якісно її зробиш". - зазначив Андрій Скороходський, учасник змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

Кадровий військовий Андрій і до поранення підтримував себе в гарній фізичній формі. Тому відразу після госпіталю почав розробляти план нової задачі - перемоги над собою

"Після поранення - відчаю не було. Просто потрібно було визначити для себе певний алгоритм дій, що робити далі", - розповідає Андрій Скороходський, учасник змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

"Дивне буває - тримайся і переможеш!"

Організатор найбільших в Україні змагань із функціонального багатоборства серед військових, ветеранів і силовиків Роман Линдов і сам прийшов у кросфіт після поранення. Гранатою йому відірвало кисть руки на Майдані під час Революції Гідності.

"Дуже важко було прийняти себе нового, а я все життя в спорті - просто знайшов себе у кросс-фіті після поранення. Для мене це кайф, я не можу любити себе, якщо у мене не потужне міцне тіло", - говорить Роман Линдов, організатор змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

Тепер він - найсильніший серед адаптивних атлетів Європи і бронзовий призер світових змагань. "Ігри Героїв" - найкращий психолог для тих, хто повернувся з війни. Вояки показали і цивільним з інвалідністю шлях до спорту

"Ми робимо це для них - вони наштовхнули нас на таку ідею: зробити такий проект і ми розширили це. І це для поранених і для людей з інвалідністю, отриману в цивільному житті", - зазначив Роман Линдов, організатор змагання "Ігри Героїв" і Military Camp.

"Це дуже добрий приклад для нашої молоді - щоб вони дивились і розуміли, що потрібно любити свою державу, свою Батьківщину не на словах, а на справах. Люди дають приклад, що вони захищають свою Батьківщину", - підкреслив Вадим Гутцайт, керівник департаменту молоді та спорту КМДА.

У фінальних іграх поряд із чоловіками, без поблажливості, звання найкращих виборювали і жіночі команди. Це курсантки військової академії ім. Корольова, військові ВМС і поліціянтки.

Перейти до спискуВерсiя для друку