КМДА Київська міська державна адміністрація


18 грудня 2019

Ігри героїв

Ігри героїв

Хто ми?
Ігри Героїв - це проект, який об’єднав навколо себе людей, які не згодні з поняттям «з обмеженими можливостями» і вважають, що всі обмеження лише в голові. Основою нашої спільноти стали хлопці, які внаслідок участі у бойових діях, отримали важкі поранення і, всупереч статусу людини з інвалідністю, ведуть активний спосіб життя та займаються спортом.

Що ми робимо?
Ігри Героїв – це всеукраїнські аматорські спортивні змагання, які проводяться з метою виявлення найбільш фізично підготовленого атлета серед людей з інвалідністю. Змагання відбуваються протягом року в різних містах країни. Фінал змагань відбувається в Києві і являє собою велику спортивно-культурну подію, яка збирає навколо себе велику кількість прихильників.
Підготовка до змагань відбувається шляхом професійно розробленого тренувального процесу кваліфікованими спеціалістами з функціонального тренінгу. Учасники займаються спортом не менше двох разів на тиждень і в цілому ведуть дуже активний спосіб життя. Багато учасників мають активну громадянську позицію і є членами різних громадських об’єднань, волонтерських організацій тощо.
Власним прикладом ми намагаємося надихати всіх людей до активного способу життя і доводити їм те, що обмежень не існує, вони є тільки у власній уяві.
У 2017 році планується вихід проекту за межі України і налагодження співпраці з подібними організаціями, що працюють в інших країнах.

Навіщо?
Проводячи свої заходи, Ігри Героїв привертають увагу до:
- проблем соціальної адаптації військовослужбовців, які повернулись з війни та військовослужбовців, які набули інвалідність під час участі у бойових діях
- проблеми розвитку соц. захисту людей з інвалідністю, не зважаючи на те, набута інвалідність чи вроджена
- популяризації здорового способу життя.

Ігри Героїв – це зареєстрована торгова марка, право на використання якої належить ГО «ВСЕУКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО БАГАТОБОРСТВА СЕРЕД ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЬЮ». Використання зареєстрованої торгової марки регулюється чинним законодавством України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.