Головна  →  Новини  →  12 грудня 2019

Призначення пенсії в «один дотик»

Призначення пенсії в «один дотик»

Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Сервіс передбачає:

  • подання документів для призначення пенсій дистанційно в електронному вигляді;
  • після прийняття рішення про призначення пенсії повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру за отриманням пенсійного посвідчення.

Призначення пенсії в «один дотик»       є однією зі складових частин системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі («Е-ПЕНСІЯ»), що реалізується Пенсійним фондом України і включає заходи з переведення в електронну форму надання послуг та організації обміну даними з державними реєстрами для зменшення паперового документообігу при наданні послуг.

Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Наступний етап впровадження системи «Е-ПЕНСІЯ» – створення мобільного додатка, що дозволить отримати доступ до ресурсів Порталу з мобільних пристроїв (смартфону чи планшету).

Для того, щоб скористатися послугою «пенсія в один дотик», необхідно:

  • авторизуватися в особистому кабінеті на веб-порталі за допомогою електронного цифрового підпису;
  • у розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії» завантажити весь пакет відсканованих документів, необхідних для призначення пенсії;
  • підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до підсистеми «Звернення».

В подальшому Ви зможете на веб-порталі отримувати повідомлення про надходження, прийняття документів до розгляду, перебіг їх опрацювання і про призначену пенсію.

Вам надійде запрошення (на вказану при реєстрації електронну пошту або за допомогою СМС) відвідати сервісний центр для отримання посвідчення.     

Перейти до спискуВерсiя для друку