Головна  →  Новини  →  12 грудня 2019

Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки держави на території міста Києва

Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки держави на території міста Києва

Відповідно до статті 17 Конституції України, статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Указу Президента України від 01.05.2014 № 449/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2014 року "Про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України" Київська міська рада вирішила:

1. Виконавчому органу Київради (Київській міській державній адміністрації) в межах компетенції забезпечити виконання заходів з координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки держави на території міста, зокрема:

1.1. Запровадити у комунальних та державних засобах масової інформації міста рубрику "Геть російських окупантів!". Ініціювати запровадження цієї рубрики у комерційних засобах масової інформації.

1.2. Забезпечити постійне інформування громадськості про підтримку місцевими органами виконавчої влади громадян-переселенців з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та східних областей України.

1.3. Забезпечити спільно з громадськістю інформаційний супровід проведення вишкільно-патріотичних таборів.

1.4. Ініціювати в рамках законодавства про соціальну рекламу трансляції на державних, комунальних та комерційних телерадіоканалах міста Києва соціальних рекламних роликів, направлених на єдність та незалежність держави і виховання патріотизму, та трансляції українських пісень.

1.5. Запровадити спеціальне помітне позначення цінників товарів російського виробництва позначкою "Товари з Російської Федерації" та рекомендувати розміщення відповідних товарів на окремих полицях у закладах торгівлі на території міста Києва.

1.6. Рекомендувати провести у навчальних закладах міста Києва інформаційно-виховні години на теми:

- "Україна - єдина країна" (1 - 4 класи);

- "Ми різні - і в цьому наше багатство, ми єдині - і в цьому наша сила" (5 - 9 класи).

1.7. Не сприяти гастрольній діяльності музикантів, акторів та інших представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України.

1.8. Щоквартально інформувати Київську міську раду про реалізацію заходів, передбачених пунктами 1.1 - 1.7 цього рішення.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань інформаційної політики та реклами, на постійну комісію Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, на постійну комісію Київради з питань сім'ї, молоді та спорту, на постійну комісію Київради з питань освіти, науки та інноваційної політики.

Київський міський голова                                                                    В. Кличко

 

Перейти до спискуВерсiя для друку