Головна  →  Новини  →  4 грудня 2019

Унікальна виставка художніх творів українських майстрів Самчиківського розпису відкрилася у Дарницькому ЦНАПі

Унікальна виставка художніх творів українських майстрів Самчиківського розпису відкрилася у Дарницькому ЦНАПі

02 грудня 2019 року в Центрі надання адміністративних послуг Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відкрито унікальну виставку художніх творів українських майстрів Самчиківського розпису.

Три покоління митців представили свої твори – єдині в світі 4 художника із с.Самчики Хмельницької області – Олександр Пажимський, Віктор Раковський, Сергій Кас’янов, Михайло Юзвук, їх учениця Яна Власенко-Бернацька (керівник гуртка «Цікаві штучки», що в молодшій школі № 332 Дарницького району) та її учні.

Справжня перлина українського декоративно-прикладного мистецтва – Самчиківський розпис почав відроджуватися у 60-х роках XX сторіччя зусиллями українського етнографа Олександра Пажимського та його соратників, а в 2019 році – отримав статус культурної спадщини ЮНЕСКО.

Самчиківському розпису у його сучасному вигляді лише трохи більше півстоліття, але він вже встиг знайти своїх прихильників, поціновувачів та послідовників. Роботи митців займають своє гідне місце в багатьох музеях, картинних галереях України, в приватних колекціях, у тому числі і закордонних, на виставках, конкурсах, фестивалях.

Відвідати цю унікальну виставку можна в Центрі надання адміністративних послуг (вул.С.Олійника, 21) до кінця грудня 2019 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку