КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2019

В Дарницькому районі відкрили Алею «Гідності та Свободи»

В Дарницькому районі відкрили Алею «Гідності та Свободи»

Сьогодні, в Дарницькому районі на вулиці Здолбунівськуій 3-а відкрили Алею пам’яті воїнів АТО та учасників Революції Гідності.

Вона присвячена дарничанам, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російської агресії.

На алеї встановили монумент, який увічнив пам'ять про події на сході України, а також висадили іменні клени.

Загиблих бійців присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Освячення каменя з Благословення Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київського провели священники Київської Архиєпархії УГКЦ, а зокрема Митрофорний Протоєрей Ігор Онишкевич, військовий капелан о. Ростислав Височан та Протоєрей Андрій Боднарук, настоятель парафії святих Бориса і Гліба.

Для створення Алеї пам’яті цього разу обрали клени. В українському фольклорі та в поезії найбільш популярний один з місцевих видів клена - явір, який часто асоціюється з чоловічим родом, сином, загиблим козаком. У віршах Тараса Шевченка він є символом козацької долі.

Ідею створення Алеї пам’яті підтримали родичі загиблих: вони також прийшли, щоб особисто взяти участь у висадці дерев.

На закладенні алеї виступили відома дарницька волонтерка, член ради волонтерів при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації, лідер Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» Раїса Шматко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що суспільству потрібно цінувати роль наших захисників у сьогоднішній війні.

Аналогічна алея була відкрита у парку «Партизанської слави» цього року, де було висаджено 385 дубів. Кожен — на честь полеглих внаслідок російської агресії киян, військових та поліцейських.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.