КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2019

З Днем Гідності та Свободи!

З Днем Гідності та Свободи!

21 листопада Дарницький район столиці як і вся Україна відзначає День Гідності та Свободи на честь двох видатних подій в історії нашої країни: Помаранчевої революції (2004 року) і Революції Гідності (2013 року).

Нинішній день – це день і радощів, і смутку. Адже Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності, назавжди змінила українців. Ми вчергове довели, що здатні згуртуватися навколо великої мети – свободи і незалежності.

У цей день всі ми повинні вшанувати патріотизм й мужність українців, які постали на захист прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Серед них дарничанин Юрій Пасхалін, який під час Революції гідності разом із колегами відстоював демократичні цінності на Майдані та отримав три вогнепальні поранення в спину і 1 поранення з пневматичної зброї. Першу допомогу йому було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Шевченка, проте врятувати його не вдалося. За місяць до смерті Юрію виповнилося 30 років…

Сьогодні чимало дарничан мужньо боронять рідну землю на Східному її кордоні. 34 дарничанина віддали власне життя за прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.
Любов до Вітчизни єднає всіх, у боротьбі за свободу, гідність, право на світле майбутнє для нас і наших нащадків.

Кожен із нас низько вклоняється героям Небесної Сотні, адже їх подвиг є неоціненним для України, для кожного українця. Сьогодні кожен - повинен згадати про загиблих патріотів, які є гордістю й прикладом для майбутніх поколінь, адже лише тоді пам’ять про героїв житиме вічно.

Вітаю всіх вас з Днем Гідності та Свободи! Слава Україні!

 

Виконувач обов'язків голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації                     Ярослав Лагута



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.