КМДА Київська міська державна адміністрація


9 жовтня 2019

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН, ЯКІ МАЮТЬ ПРАВО НА ПІЛЬГИ ПРИ СПЛАТІ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН, ЯКІ МАЮТЬ ПРАВО НА ПІЛЬГИ ПРИ СПЛАТІ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» з 01.10.2019 року запроваджено надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Пунктом 7 вказаної вище постанови передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі. Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того, «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк».

Виплата пільги у грошовій готівковій формі здійснюється за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити, з початку опалювального (неопалювального) сезону. Одержувач пільги  відкриває рахунок у одному із уповноважених банків (або через виплатні об’єкти Укрпошти) і кожен місяць буде отримувати гроші.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Більш детальну інформацію можна дізнатись за телефонами: 563-93-89 або 563-96-12, або звернувшись безпосередньо до

управління праці та соціального захисту населення Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: Харківське шосе, 176Г. Прийомні дні:

Понеділок, середа – з 9.00 до 18.00;

Вівторок, четвер – з 14.00 до 18.00;

Перерва – з 13.00 до 14.00.

 

Файл документа: Заява на пильги готивкою (1).doc



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.