КМДА Київська міська державна адміністрація


27 вересня 2019

Осінній призов: військовий комісар озвучив план для Києва

У Києві на строкову військову службу восени 2019 року призовуть 634 особи.
Про це на брифінгу поінформував військовий комісар Київського міського військового комісаріату полковник Сергій Клявлін.

"На сьогодні планове завдання для міста Києва становить 634 чоловіка, з яких до Збройних сил України буде призвано 407 чоловік, Національна гвардія — 160, Державна прикордонна служба — 39, і Державна спеціальна служба транспорту України — 28 чоловік", - розповів Клявлін.

Він нагадав, що в Україні 1 жовтня розпочинається черговий призов на строкову військову службу громадян, які мають призовний вік 20-27 років.

За словами полковника, всіх, хто буде призваний до лав ЗСУ, направлять у навчальні центри.

“Тобто, всі призовники, які будуть призвані до лав Збройних сил України, будуть направлятися тільки по навчальних центрах для проведення відповідної підготовки. Призовники, які будуть призвані до Національної гвардії України, будуть направлятися до військових частин Києва, Ізмаїла, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра. Державна прикордонна служба — це місто Львів і Черкаси", - уточнив полковник Клявлін.

Він додав, що на сьогодні призову на строкову службу в місті Києві підлягають 53 133 особи.

"Було вручено повістки 37 629 громадянам міста Києва, які мають з'явитися у військовий комісаріат, пройти медичну комісію для визначення придатності до строкової служби”, - зазначив комісар.

Водночас він наголосив, що традиційно явка громадян, які підлягають призову, залишається вкрай низькою.

“Свідомість громадян призовного віку вкрай низька, дуже багато ухиляються всіма можливими і неможливими способами, не з'являються до районних військових комісаріатів, незважаючи на те, що в Законі України про військову службу чітко прописано, що в разі оголошення чергового призову в 10-ти денний термін громадяни призовного віку мають з'явитися в військовий комісаріат”, - сказав Клявлін.

Він додав, що 28 тисяч громадян не підлягаються призову.

“У нас 28 тисяч не підлягають призову з різних причин, тобто це люди, які отримали відстрочку від призову на законних підставах... У нас офіційно мають відстрочку за станом здоров'я 194 особи, які прийшли і надали відповідні документи”, - зазначив .



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.